Stunning indoor pool, spa, steam room, and cold plunge pool

Stunning indoor pool, spa, steam room, and cold plunge pool

Project type: Residential
Location: Berkshire, UK

This stunning indoor pool, spa, steam room, and cold plunge pool was designed by Yiangou Architects for a private residence in Berkshire, UK. We worked alongside the talented designers at Yiangou Architects to design, supply and install the individual leisure suite elements and create a luxurious indoor oasis with a natural, tranquil aesthetic. The centrepiece is the 20m x 6m x 1.2-2m swimming pool with deep blue tiling, which offers ample space for swimming laps or simply relaxing in the cool water.

The spa, which measures 2.7m x 1.6m, and features underwater LED lights, is situated in the centre of one length of the pool, with a weir onto the pool. Two sets of steps allow users to enter the swimming pool from each side of the spa.

The pool features a shallow area known as the “play zone.” This area is approximately 6.645m long, 1.395m wide, and 300mm deep, making it perfect for children or anyone who wants to enjoy the water without having to swim. Three volcano heads, which create three jets from one pump, are located on the right side of this area. On the other side of the play zone, there is a formed lounger area facing the pool. This area is approximately 6.55m long and 1.395m wide, providing space for friends and family to relax comfortably and socialise.

The pool area is beautifully illuminated with underwater LED lights, which add to the overall ambiance of the space. Large format tiling covers the majority of the pool, except for the play zone and lounger area, which are finished with a bespoke stainless-steel plate that holds the overhanging coping tile.

In addition to the swimming pool and spa, Guncast also installed a custom-designed luxury KLAFS steam room. The steam room is oval-shaped with fixed doors and a flat ceiling. Yiangou Architects design is natural and minimalistic, allowing plenty of room for guests and highlighting the skylight above. This design feature allows natural light to filter into the room, providing a serene and relaxing experience for users.

Beautiful spaces for memorable wellness journeys

Book a Design Consultancy